Kirje

Kuva elokuvasta Kirje

TERVETULOA YLÄKOULUSARJAN OPETUSMATERIAALEIHIN!

DOKKINOn opetusmateriaalit tarjoavat vinkkejä ja ideoita DOKKINOn esityssarjojen elokuvissa esiin nousevien teemojen sekä elokuvien kautta heränneiden ajatusten käsittelyyn, tukien samalla opettajien elokuvakasvatustyötä. Elokuviin liittyvät tehtävät on koostettu elokuvakohtaisesti omien otsikoiden alle.

Lue vinkkejä dokumenttielokuvan käsittelyyn (PDF).

Opetusmateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet, maantieto, elämänkatsomustieto, historia ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu sekä osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

YLÄKOULUSARJAN ELOKUVAT

Emikan kesä (Petteri Saario / Suomi 2019)

13-vuotias Emika on ihan tavallinen, kaupungissa asuva nuori. Lomansa Emika viettää kaikkein mieluiten Saimaalla luonnon keskellä. Elokuva tarjoaa oivan väylän oman luontosuhteen pohdintaan, oli ympäristönä sitten kaukainen retkikohde tai oma lähimetsä.

Sahara (Gniazdo; Arjun Talwar & Oliver Krüger / Puola 2018)

Nomadiperhe elää keskellä Saharan autiomaata. Hiekka pöllyää ja tuuli tuivertaa, sadetta ei vain näy. Elokuvassa korostuu elämä yksinkertaisimmillaan, ja miten monille itsestäänselvät asiat voivat mullistaa elämän toisaalla.

Kirje (Mijn brief aan de oliemannen; Xander de Boer / Nigeria 2018)

Papiloun perhettä on kohdannut tragedia, joka on vaatinut perheen nuorimmaisen hengen. Papilou päättää kirjoittaa kirjeen surun aiheuttajalle, avaten samalla niin paikallista kulttuuria kuin ahdinkoa suuryhtiöitä kohtaan.

Kohtaaminen (Un monde sans bêtes; Emma Benestan & Adrien Lecouturier / Ranska 2017)

14-vuotias Theo viettää kesänsä härkätilalla; vaarallinen ja adrenaliinintäyteinen työ sarvekkaiden parissa vetää nuorta miehenalkua puoleensa. Elokuva tutustuttaa katsojan kasvavan nuoren ajatuksiin ja tunteisiin sekä tulevaisuuden suunnitelmiin.