Emikan kesä 2

EMIKAN KESÄ

 • Elokuvassa Emika tykkää viettää lomiaan Saimaalla retkeillen. Mikä on sinun lempipaikkasi viettää kesää? Piirrä tai maalaa kuva, tai kirjoita kertomus, jossa kuvailet lempipaikkaasi.
 • Elokuvassa Emika kysyy Antilta, pelkääkö hän mitään eläimiä. Pelkäätkö sinä? Keskustele parin kanssa eläinpeloistanne. Listatkaa yhdessä kolme tapaa, miten eläintä kohtaan kokemaa pelkoa voisi helpottaa tai kolme syytä siihen, miksi eläimiä ei tarvitse pelätä lainkaan.
 • Elokuvassa Emika kertoo näkevänsä kaikenlaista luonnossa, kun malttaa olla hiljaa ja rauhassa. Tehkää luontoretki! Ottakaa jokaiselle osallistujalle mukaan paperi, kynä tai värikyniä sekä kamera (esim. kännykkä). Etsikää rauhallinen paikka lähimetsästä, puistosta tai koulun pihalta. Jokainen etsii itselleen mukavan paikan, johon asettua.
  a. Ole viisi minuuttia ihan hiljaa, kuuntele ja katsele ympärille. Kirjoita tai piirrä nopeasti paperille asioita, joita havainnoit.
  b. Ole edelleen hiljaa, mutta lähde nyt tutkimaan tarkemmin lähiympäristöäsi. Ota luontokuvia: ota vähintään kaksi lähikuvaa, jotka kuvaavat jotain pientä yksityiskohtaa, vähintään yksi maisemakuva ja vähintään yksi kuva, missä kamera on suunnattu ylöspäin.
  Kootkaa ottamianne kuvia ja havaintoja yhteiselle seinälle omaan luokkaan tai verkkoon.
 • Elokuvassa käy ilmi, että Emika tuntee paljon eläin- ja kasvilajeja. Katsotaan, kuinka hyvin sinä tunnet lajeja!
  a. Kirjoita mahdollisimman monen elokuvassa esiintyvän lajin nimi paperille. Käykää lopuksi yhdessä läpi tekemänne havainnot koko ryhmän kesken.
  b. Bongaa seuraavat lajit elokuvasta: haapana, mustarastas, korppi, orava, vaahtera, sinisorsa, saimaannorppa, karhu, sisilisko, rantakukka ja mänty (lajeja on paljon enemmänkin)
 • Mitä lajeja Emika mainitsee, mutta ei näe? Etsi yksi niistä luontoportti.fi-sivustolta. Sivun yläreunassa on hakutoiminto. Tutustu lajin ominaisuuksiin sivun avulla.
 • Elokuvassa Emika nauttii sukellella saimaannorpan lailla. Valitse joku suomalainen eläin ja kuvittele, millaista olisi olla hetki eläimenä, esimerkiksi saimaannorppana vedessä, lokkina taivaalla tai karhuna metsässä. Kirjoita sitten lyhyt kertomus, jossa kuvailet, miten liikut elinympäristössäsi ja mitä näet, haistat ja kuulet.

Tehtävät: WWF & DOKKINO

#DOKKINO – JATKA TEHTÄVIÄ DOKKINON INSTASSA!

 • Onko asuinseutusi tai lähiympäristösi tunnelma muuttunut kuluneen vuoden aikana? Kerro kuvalla tai videolla, miten asuinseutusi tai lähiympäristösi on muuttunut, tai miten näet tai koet asuinseutusi tai lähiympäristösi eri tavalla kuin aiemmin.
 • Ympäristöllä on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin. Pohdi, mikä omassa ympäristössäsi saa sinut voimaan hyvin, ja jaa kuva sinulle hyvää oloa tuottavasta paikasta, hetkestä, tunnelmasta tai vaikka eläinkaverista!