Nuoret metsällä

NUORET METSÄLLÄ

  • Elokuvassa Thies ja Jorn käyvät mielellään isänsä kanssa metsästämässä. Mitä sinä tykkäät tehdä luonnossa ja kenen kanssa tykkäät käydä metsässä? Piirrä tai maalaa luontohetkestäsi kuva; voit myös kuvata luontohetkestäsi videon!
  • Elokuvassa Thies perustelee kavereilleen, miksi metsästäminen ei ole hänestä raaempaa kuin lihan ostaminen kaupasta: metsästetty eläin on elänyt elämänsä vapaana verrattuna suurempaan osaan supermarketissa tarjolla olevaan eläinperäiseen lihaan. Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa? Ovatko Thiesin perustelut mielestäsi uskottavia? Oletko joskus itse pohtinut, miten liha päätyy kauppaan myytäväksi? Entä oletko joskus käynyt itse metsästämässä?
  • Tiedätkö millaista sian, broilerin tai lehmän elämä on Suomessa? Kummalla sinusta on parempi elämä, villieläimellä vai tuotantoeläimellä? Keskustelkaa aiheesta ryhmän kesken.
  • Elokuvan lopussa lapset tarjoavat kavereilleen perheen metsästämää ruokaa. Oletko sinä maistanut joskus riistaa? Entä söisitkö mieluummin kyyhkynrintaa vai kananreittä? Keskustelkaa aiheesta ryhmän kesken.
  • Suomessa metsästetään esimerkiksi hirviä, sorsia ja susia. Onko sinusta jonkun eläimen metsästämien enemmän väärin tai oikein kuin jonkun toisen? Kirjoittakaa aiheesta mielipidekirjoitus tai kuvatkaa mielipidevideo, missä pohditte eri näkökulmia; voitte myös miettiä, miksi jotkin eläimet ovat suojeltuja tai miksi joidenkin eläinten turkit ovat haluttuja.
  • Järjestäkää ryhmän kesken väittely, missä pohditte metsästyksen tai ruokatuotannon hyviä ja huonoja puolia! Väittelyyn voitte valmistautua etsimällä verkosta tietoa aiheiden puolesta ja vastaan.

Tehtävät: WWF & DOKKINO