Maan lapset 2

MAAN LAPSET

 • Elokuvassa Jorge kavereineen keräilee luonnosta kasvin siemeniä leikkeihinsä ja jotain purkkamaista jauhettavaksi. Mitä luonnonantimia Suomen luonnossa on tarjolla, mitä sinä osaat tai tykkäät kerätä? Mitä taas kannattaa huomioida luonnonantimia kerätessä?
 • Elokuvan pojat tekevät välillä töitä ja sitten taas lähtevät viettämään vapaa-aikaa. Missä paikoissa sinä tykkäät viettää vapaa-aikaa kavereidesi kanssa? Kirjoita siitä pieni tarina, tai piirrä tai maalaa vapaa-ajan hetkestäsi kuva!
 • Vapaa-ajalla Jorge kavereineen kiipeilee puissa. Kiipeä nyt mielessäsi johonkin puuhun. Millainen maisema sieltä avautuu? Kirjoita tästä kuvaileva tarina; vaihtoehtoisesti voit kuvata videon tai tehdä kuvaillun äänityksen näkemästäsi maisemastasi. Pyydä sitten pariasi sulkemaan silmänsä, ja lue tai kuunteluta kuvailusi hänellä. Näkikö parisi saman maiseman kuin sinä? Lopuksi voit vielä maalata kuvan maisemastasi.
 • Jorge on kotoisin Perusta. Selvitä itsellesi karttakirjan tai GoogleMapsin avulla, missä Peru sijaitsee. Seikkaile hetki Perussa kuvien avulla (voit katsella niitä esim. GoogleMapsissa hakusanalla ”Peru”). Mitä ajatuksia ja tunteita kuvat herättävät sinussa? Mitä näet, miltä ympäristössä tuoksuu, miltä ympäristö kuulostaa?
 • Elokuvassa Jorge lähtee aamuvarhain hakemaan perheelleen banaaneja aamupalaa varten. Aamupalaksi he syövät myös maapähkinöistä ja maissista tehtyä tahnaa. Mitä sinä söit tänään aamupalaksi? Osallistutko sinä kotona aamupalan tekemiseen? Piirrä sarjakuva omasta aamupalahetkestäsi, tai piirrä tai maalaa kuva aamiaispöydästänne.
 • Elokuvassa Jorgen äiti kertoo, että heidän pitää tehdä töitä syödäkseen. Jonkin verran viljellystä jää myös myytäväksi mutta melkein kaikki menee omaan käyttöön. Rahalla perhe ei kuitenkaan tee paljoa. Pohtikaa, mitä hyviä puolia olisi elämässä, missä rahalla ei olisi niin paljon merkitystä. Mihin kaikkeen rahaa tarvitaan, mitä kaikkea rahalla saa? Onko raha ainoa tapa hankkia asioita tai sisältöä elämään? Keskustelkaa asiasta ryhmän kesken; voitte tehdä tätä ennen ajatuskartan parin kanssa.
 • Elokuvassa Jorgen perheellä on ainakin papuja, banaaneja ja maissia viljeltävänä. Selvitä, mitä kasveja ja viljoja viljellään Suomessa. Mitä kasviksia tykkäät itse syödä? Entä syötkö mielelläsi leipää tai puuroa, esimerkiksi aamupalaksi?
 • Elokuvassa pojat uiskentelevat luonnon vedessä. Missä luonnonvesissä sinä tykkäät käydä uimassa? Onko se järvi, meri, joki vai lampi? Löydätkö paikan kartalta (esim. GoogleMaps)? Käytkö mieluummin uimassa uimahallissa vai luonnonvesissä?
 • Elokuvassa pojat laulavat paljon puuhastellessaan yhdessä. Minkä laulun sinä ja kaverisi osaatte laulaa yhdessä? Onko kyseessä leikkilaulu, radiohitti vai itse keksimänne laulu? Milloin laulatte yhdessä laulua? Halutessanne voitte kuvata videon tai tehdä äänitteen laulustanne!

Tehtävät: WWF & DOKKINO

#DOKKINO – JATKA TEHTÄVIÄ DOKKINON INSTASSA!

 • Kodin merkitys on viime aikoina korostunut ihmisten elämässä. Koti voi näyttää tai tuntua hyvin erilaiselta ympäristöstä tai kulttuurista riippuen. Pohdi, mitä koti merkitsee sinulle. Kuvaa sitten oma suosikkipaikkasi kodissasi ja kerro, mitä se merkitsee sinulle.
 • Ympäristöllä on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin. Pohdi, mikä omassa ympäristössäsi saa sinut voimaan hyvin, ja jaa kuva sinulle hyvää oloa tuottavasta paikasta, hetkestä, tunnelmasta tai vaikka eläinkaverista!