Kuvassa tyttö juoksemassa metroasemalla taideteoksen edessä kovaa vauhtia.

DOKKINO – Dokumentärevenemang för barn och unga firar 21 år av film!

När DocPoint grundades 2002 visades de första filmerna för barn och unga i DocPoints festivalprogram. Med tiden har DOKKINO utvecklats till Europas största åretrunt-dokumentärevenemang för barn och unga. År 2023 ordnas DOKKINO för 21:a gången och för andra gången även på svenska.

DOKKINO-turnén inleds i Helsingfors under dokumentärfilmsfestivalen DocPoint 31.1-5.2.2023. Svenskspråkiga skolvisningarna ordnas onsdag 1.2.2023 och fredag 3.2.2023Finnkino Kinopalatsi. Anmäl er med under fliken Anmäl er på visningar!

Varje år efter visningarna i Helsingfors fortsätter DOKKINO-turnén under vår- och höstterminen till förhand bestämda turnéstäder i Finland. Under 2022 ordnade vi DOKKINO för första gången på svenska, och turnerade i huvudsak i kommuner inom Svenskfinland. DOKKINO-visningarna ordnas i lokala biografer och 2022 besökte vi bl.a. Kino Ritz i Vasa, Kino Regina i Helsingfors, Kino Iiris i Lahtis, Bio Dux i Kristinestad, Korpo kommunalgård och PIUG kultursal i Pargas.

Filmerna är uppdelade i två visningsserier, en för lågstadiet (klasserna 4.-6.) och en för högstadiet. Den unga publiken och filmernas åldersgränser har tagits i beaktande när filmerna har valts till visningsserierna. Under visningarna visas alla filmer i vardera serien efter varandra och totala speltiden är max 70 minuter per visningsserie. DOKKINO-filmerna har svensk textning under de svenskspråkiga visningarna, och under finskspråkiga visningarna är filmerna textade på finska.

Läs artikeln DOKKINO – dokumentärevenemanget för barn och unga har påbörjat sin filmturné

DOKKINO-turnén 2023

Helsingfors / Filmfestivalen DocPoint – svenskspråkiga visningar ons 1.2.2023 och fre 3.2.2023 Finnkino Kinopalatsi.

Läs om den nya svenskspråkiga filmturnén!

Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft i maj 2018. Härefter kommer inbjudan till DOKKINOs evenemang via kommunernas egna kommunikationskanaler och via DOKKINOs egna e-postlista. Om du i framtiden vill få information om DOKKINOs svenskspråkiga evenemang och när vi besöker din kommun kan du anmäla ditt intresse till dokkino.evenemang@docpoint.fi

Bild från filmen Aikiddo (Annabel Verbeke, 2021). Filmen är en av fyra i visningsserien för lågstadier år 2023.