Sisarukset vierekkäin nurmikolla katse eteenpäin suunnattuna, toisella kädessä kiikarit, toisella videokamera

DOKKINO – dokumentärevenemang för barn och unga består av filmvisningar i olika delar av Finland. DOKKINO-turnén inleds varje år i Helsingfors under dokumentärfilmsfestivalen DocPoint. Festivalen arrangeras 31.1.-5.2.2023. Vi strävar till att anordna riksomfattande DOKKINO-visningar i lokala biografer där vi bjuder in kommunens skolklasser från årskurs 4 till årskurs 9. Vid behov anordnar vi visningarna digitalt.

År 2022 ordnas DOKKINO för första gången på svenska. Under skolornas läsår planerar DOKKINO att turnera i elva kommuner i Svenskfinland. DOKKINOs visningar består av korta dokumentärfilmer riktade till barn och ungdomar. Filmerna som visas kretsar kring ett aktuellt tema som byts årligen. Filmvisningarna är delade i två visningsserier: en för lågstadiet (klass 4.-6.) och en för högstadiet. Du kan bekanta dig med filmturnén 2022 och årets filmer under fliken Program. DOKKINO-filmernas läromaterial publiceras i januari.

Anmäl er på årets DOKKINO-visningar 2022 här!

Bild från filmen Fjärilar i magen (Marie de Hert & Ellen Pollard, 2021). Filmen är en av de fyra filmer som ingår i visningsserien för lågstadiet år 2022.