Kuvassa tyttö juoksemassa metroasemalla taideteoksen edessä kovaa vauhtia.

DOKKINO – dokumentärevenemang för barn och unga består av filmvisningar i olika delar av Finland. DOKKINO-turnén inleds varje år i Helsingfors under dokumentärfilmsfestivalen DocPoint. Festivalen arrangeras 31.1.-5.2.2023. Vi strävar till att anordna riksomfattande DOKKINO-visningar i lokala biografer där vi bjuder in kommunens skolklasser från årskurs 4 till årskurs 9. Välkomna med på visningarna i Helsingfors!

År 2023 ordnas DOKKINO för andra gången på svenska. DOKKINOs visningar består av korta dokumentärfilmer riktade till barn och ungdomar. Filmerna som visas kretsar kring ett aktuellt tema som byts årligen. Filmvisningarna är delade i två visningsserier: en för lågstadiet (klass 4.-6.) och en för högstadiet. Du kan bekanta dig med filmturnén 2023 och årets filmer under fliken Program. DOKKINO-filmernas läromaterial publiceras i januari tillsammans med DOKKINOs samarbetsparter.

Bild från filmen Aikiddo (Annabel Verbeke, 2021). Filmen är en av de fyra filmer som ingår i visningsserien för lågstadiet år 2023.