Dokumentärfilmaren har ordet

Vid sidan av filmvisningarna erbjuder DOKKINO läromaterial, diskussioner och presentationer. Tanken är att bekanta barn och unga med dokumentärer och dokumentärskapande och erbjuda dem intressanta och djupgående samtal om teman i DOKKINOs filmer.

Dokumentärfilmaren har ordet är korta videopresentationer där årets DOKKINO-filmer diskuteras av finländska dokumentärfilmare. Videopresentationerna behandlar bland annat filmernas teman, deras struktur eller uttrycksmedel samt dokumentärens betydelse som filmgenre. Videopresentationerna är riktade till låg- och högstadier som besöker DOKKINOs filmvisningar, men erbjuder intressanta synpunkter även för de som inte besöker visningarna.

Videopresentationerna har svenskt tal utan textning och du hittar dem på DocPoints Youtube. Finskspråkiga videopresentationer hittar du på DOKKINOs hemsida och DocPoints Youtube-kanal.

VIDEON FÖR LÅGSTADIER

Sjöhästen (Sandra Itäinen)

Sandra Itäinen samtalar om filmen Sjöhästen. Filmen är en av tre i visningsserien för lågstadier år 2022. Videon är riktat till elever och lärare som deltar i DOKKINO 2022. Videon har svenskt tal utan undertexter. Längd: 4 min 50 sek.


Fjärilar i magen (Jonas Tuominen)

Jonas Tuominen samtalar om kortfilmen Fjärilar i magen. Filmen är en av tre filmer i visningsserien för lågstadier år 2022. Videon är riktat till skolor som deltar i DOKKINO 2022. Videon är på svenska utan undertexter. Längd: 4 min 20 sek.


Yaren och solen (Lotta Petronella)

Lotta Petronella samtalar om kortfilmen Yaren och solen. Filmen är en av tre filmer i visningsserien för lågstadier år 2022. Videon är riktat till skolor som deltar i DOKKINO 2022. Videon är på svenska utan undertexter. Längd: 4 min 55 sek.

VIDEON FÖR HÖGSTADIER

Naomis hemlighet (Johan Karrento)

Johan Karrento samtalar om kortfilmen Naomis hemlighet. Filmen är en av tre filmer i visningsserien för högstadier år 2022. Videon är riktat till skolor som deltar i DOKKINO 2022. Videon är på svenska utan undertexter. Längd: 3 min 40 sek.


Var god vänta (Anna-Karin Grönroos)

Anna-Karin Grönroos samtalar om filmen Var god vänta. Filmen är en av tre i DOKKINOs visningsserie för högstadier år 2022. Videon är riktat till elever och lärare som deltar i DOKKINO 2022. Videon har svenskt tal utan undertexter. Längd: 3 min.


Känslan av liv (Hanna Nordenswan)

Hanna Nordenswan samtalar om kortfilmen Känslan av liv. Filmen är en av tre filmer i visningsserien för högstadier år 2022. Videon är riktat till skolor som deltar i DOKKINO 2022. Videon är på svenska utan undertexter. Längd: 4 min 40 sek.

 

DOKUMENTÄRFILMAREN HAR ORDET I SAMARBETE MED

Svenska kulturfonden -logo  Konstsamfundet-logo    Tre Smeder -logo    William Thurings stiftelse -logo    Gesellius Fond -logo

 

Bild från filmen Fjärilar i magen. Filmen är en av de tre filmer som ingår i visningsserien 2022 för lågstadier.