DOKKINO är ett nationellt dokumentärfilmsevenemang för barn och unga som produceras och organiseras av DocPoint film-evenemang r.f.

DOKUMENTÄRFILMER 2023

DOKKINOS TEMA FÖR 2023: UNDERBART UNIK.

Den röda tråden i årets filmer utgår från temat för 2023 som är ”Underbart unik ” och utmanar unga att reflektera över identitet som koncept men också genom egen personlig erfarenhet. Hur blev jag mig själv, vad innebär det att vara annorlunda, vad förväntas av mig och vad vill jag?

Skillnader är en del av livet oavsett om det handlar om ens uppväxt, utveckling, att växa sig självständig eller leva med ett handikapp. Det är viktigt att känna sig accepterad som den man är men resan dit kan ibland vara lång och svår. Att det finns en krets med nära och kära som kärleksfullt stöder oss är grogrunden för en lyckad resa genom livet. När du väl har hittat din egen plats i världen är det lättare att ta sig ann sina drömmar, att vara lycklig och att få ut det mesta av att vara den man är.

VAD ÄR DOKKINO?

DOKKINO är ett nationellt dokumentärfilmsevenemang för barn och unga som turnerar runt om i Finland. Evenemanget produceras av DocPoint- filmevenemang r.f  Filmvisningarna riktar sig till grundskolorna och anordnas i samarbete med kommunerna.

Filmerna som visas på DOKKINO är kreativa kortdokumentärer som riktar sig till en publik i skolåldern. Filmernas gemensamma tema ändras årligen. Årligen sammanställs filmserier för lågstadiet (årskurs 4-6) och högstadiet (årskurs 7-9). Filmerna har undertexter på finska eller svenska utgående i från målgruppen. Det finns läromedel som hör till filmerna som lärarna kan använda sig av fritt för att diskutera filmerna med eleverna efter visningarna.

DOKKINO erbjuder en unik möjlighet att utforska dokumentärfilm på ett sätt som stöder läroplanen och kulturfostran samt inspirerar barn och ungdomarna att göra egna dokumentärer.

Läs mer om vår verksamhet eller kontakta oss.