KEHÄSSÄ

  • Elokuvassa Esmalla on selkeä unelma; hän tahtoo olla mestari, asua hienossa asunnossa ja ostaa hyviä autoja. Mistä sinä unelmoit? Tee unelmakartta, johon laitat asioita, joista elämässäsi haaveilet. Ne voivat olla pieniä tai isoja asioita. Voit esimerkiksi piirtää, kirjoittaa tai käyttää lehdistä leikattuja kuvia tai etsiä kuvia verkosta.
  • Elokuvassa Esma kertoo aloittaneensa potkunyrkkeilyn, koska oli usein stressaantunut ja aggressiivinen. Treenin jälkeen olo kuitenkin on parempi. Mitä sinä teet, kun olosi on stressaantunut tai huono? Kirjoita lista asioista (esim. hengitysharjoitukset, harrastukset, taide), joilla saat purettua hankalia tunteita. Säilytä lista, jotta sinulla on työkalupakki tulevaisuuden stressihetkien purkamiseen.
  • Elokuvassa valmentaja sanoo Esmalle, että hän ymmärtää äidin sairauden olevan vaikea paikka, mutta se ei vaikuta Esman elämään. Keskustelkaa ryhmässä tästä väitteestä. Millä tavalla läheisen ihmisen vaikeudet vaikuttavat myös lähipiiriin? Millaisia tunteita ne herättävät?
  • Elokuvassa keskitytään Esmaan ja hänen valmistautumiseen tulevaan otteluun, hän ei kuitenkaan ole yksin. Miten yhteisön tuki nousee esille elokuvassa? Keneltä Esma saa tukea tulevaan otteluun, entä haastavaan elämäntilanteeseen? Minkälaisia neuvoja antaisit ystävällesi, jos hän kamppailisi vastaavien tunteiden kanssa tai hänen elämäntilanteensa olisi vaikea?
  • Muistele, miltä elokuva näytti visuaalisesti. Mitä eri kuvaustapoja elokuvassa hyödynnettiin? Minkälaisen tunnelman esimerkiksi kännykkäkameran kuva välittää katsojalle, entäpä retrotyylinen neliömallinen kuva? Mikä merkitys eri kuvaustyyleillä on elokuvakerronnassa?
  • Pohdi, miten elokuvassa hyödynnettiin musiikkia. Miten musiikin kautta välitettiin elokuvan eri tunnelmia, tai vaikka päähenkilön eri tunnetiloja? Pohdi sitten, minkälaista musiikkia käytettäisiin sinusta kertovassa elokuvassa. Minkä tyylinen musiikki soisi silloin, kun olisit todella iloinen, entäpä silloin, kun olisit haasteen edessä? Halutessasi voit koostaa kokonaisen soundtrackin!

Tehtävä: Yeesi & DOKKINO

#DOKKINO – JATKA TEHTÄVIÄ DOKKINON INSTASSA!

  • Mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin? Miten tsemppaisit kaveria jaksamaan? Jaa kolmen vinkin hyvinvoinnin täsmäpaketti videolla tai kuvalla!