DOKKINO-KESKUSTELUT

Vuonna 2021 DOKKINO käynnisti keskustelevan oheisohjelman tarjonnan elokuvanäytösten rinnalle. Ohjelman on tarkoitus tutustuttaa lapsia ja nuoria dokumenttielokuvaan ja sen tekemiseen sekä tarjota mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja DOKKINO-elokuvien teemojen ympäriltä. Sisällöissä huomioidaan tapahtuman valtakunnallisuus sekä tilanteen salliessa osallistavuus.

DOKKINO-keskustelut ovat nuoret ja ammattilaiset yhteen tuova tilaisuuksia, missä nuorten moderoimina keskustellaan ajankohtaisista ja nuorten elämää koskettavista aiheista. Tilaisuudet etenevät teemoittain, ja tilaisuuksiin keskustelemaan kutsutaan valittuun teemaan sopivat vieraat. DOKKINO-keskustelut on suunnattu DOKKINO-tapahtumaan osallistuvalle yläkouluikäiselle yleisölle mutta keskusteluja pystyy seuraamaan ilman tapahtumaan osallistumistakin.

DOKKINO-keskustelut tallennetaan ja tallenne jaetaan tällä sivustolla. Nostoja tilaisuudesta pääsee katsomaan DOKKINO:n Instagramissa. Mahdollisuuksien mukaan tilaisuudet striimataan.

Tallenteiden kieli on suomi eikä niitä ole tekstitetty muille kielille.

DOKKINO-KESKUSTELU 11.2.2021 / POHJOISMAINEN KULTTUURIPISTE

Ensimmäinen DOKKINO-keskustelu järjestettiin pandemia-ajan poikkeusolojen sallimissa puitteissa ja se toteutettiin turvajärjestelyin torstaina 11.2.2021 Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Helsingissä. Tilaisuuden teemana oli Unelmista ja mokista ja vieraina keskustelemassa olivat toimittaja Susani Mahadura sekä näyttelijä Valtteri Lehtinen. Tallenteen kesto on 13 minuuttia ja se on poiminto keskustelusta.

DOKKINO-KESKUSTELU 19.5.2021 / ELOKUVATEATTERI ORION

Toinen DOKKINO-keskustelutilaisuus järjestettiin pandemia-ajan poikkeusolojen puitteissa keskiviikkona 19.5.2021 elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Keskustelun teemana oli Oman jutun löytäminen ja vieraina keskustelemassa olivat sarjakuvataiteilija Viivi Rintanen ja muusikko Mikko Sarjanen. Tallenteen kesto on 45 minuuttia.

DOKKINO-KESKUSTELU 26.10.2021 / ELOKUVATEATTERI ORION

Kolmas DOKKINO-keskustelutilaisuus järjestettiin pandemia-ajan poikkeusolojen puitteissa tiistaina 26.10.2021 elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Keskustelun teemana oli Todellisia tarinoita ja vieraina keskustelemassa olivat dokumenttielokuvaohjaaja Milja Härkönen ja dokumenttielokuvaohjaaja Einari Paakkanen. Tallenteen kesto on 35 minuuttia.