DOKKAREITA TEKEMÄÄN! -VIDEOSARJA

Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO:n kolmiosainen videosarja DOKKAREITA TEKEMÄÄN! kannustaa omaehtoiseen ja omaääniseen dokkareiden tekemiseen.

Videoissa on kolme eri teemaa: dokumenttielokuvatekijän näkökulma ja vinkit, dokumenttielokuvan tekeminen kouluympäristössä sekä tekijänoikeudet. Videosarja on suunnattu sekä kasvattajille että lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita dokumenttielokuvista ja elokuvanteosta.

DOKKAREITA TEKEMÄÄN! -videosarjaan kuuluvat seuraavat videot:

  1. Elokuvantekijän näkökulma
  2. Kerrotaan yhdessä – Dokumenttielokuvan tekeminen koulussa
  3. Dokumentaarisen videon tekeminen ja tekijänoikeudet

ELOKUVANTEKIJÄN NÄKÖKULMA

Tässä DOKKINO:n tuottamassa videossa elokuvantekijä Vesa Kuosmanen kertoo elokuvanteosta dokumenttielokuvantekijän näkökulmasta. Video on suunnattu sekä kasvattajille että lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita dokumenttielokuvista ja elokuvanteosta. Videon kesto on 15 min 20 sek. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä.

KERROTAAN  YHDESSÄ – DOKUMENTTIELOKUVAN TEKEMINEN KOULUSSA

Tämä DOKKINO:n tuottama video on tarkoitettu kasvattajille mediakasvatustyön tueksi. Mediametkan tuottajan Leena Melan johdolla innostetaan käyttämään elokuvaa ja dokumentaarista kerrontaa oppimisen välineenä. Videon kesto on 10 min. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä.

DOKUMENTAARISEN VIDEON TEKEMINEN JA TEKIJÄNOIKEUDET

Tämä DOKKINO:n tuottama video tutustuttaa tekijänoikeuksiin omaa videota tai elokuvaa tehdessä. Näyttelijä Valtteri Lehtinen johdattaa tekijänoikeuksien maailmaan keskustelussa Kopioston Kirsi Salmelan ja Mikko Löyttyniemen kanssa. Videon kesto on 19 min. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Lisätietoa tekijänoikeuksista ja oppilaitosten käyttöluvista Kopiraittila-sivustolla.

DOKKAREITA TEKEMÄÄN! -VIDEOSARJA YHTEISTYÖSSÄ

Mediametka

Kopiosto

Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Helsingin kaupunki