Lapsia istumassa ympyrässä ruohikolla, etualalla kaksi tyttöä

Lasten ja nuorten elokuvatapahtuma DOKKINO järjestetään jo 20. kertaa!

DOKKINO-elokuvakiertue käynnistyy Helsingistä helmikuussa DocPoint–festivaalin yhteydessä. Tapahtuma houkuttelee vuosittain tuhansia pääkaupunkiseudun oppilaita ja opettajia elokuvanäytöksiin. Vuonna 2022 DOKKINO-näytökset käynnistyvät verkkonäytöksillä helmikuussa.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen vuosi, ja näytökset toteutettiin pandemiatilanteen sallimissa puitteissa teatterissa ja verkossa.  Vuosi 2021 toteutui edellisvuoden tapaan poikkeusoloissa, pääosin verkkonäytösten voimin. Vuoden 2022 näytökset pyritään toteuttamaan tilanteen salliessa jälleen elokuvateattereissa.

DOKKINO jatkaa kiertuetaivaltaan Helsingistä useaan Suomen kaupunkiin tulevan kevään ja syksyn aikana. Vuonna 2020 DOKKINO kiersi 8 paikkakunnalla ja keräsi onnistuneesti yli 4000 innokasta katsojaa teattereihin. DOKKINOssa reagoitiin poikkeusolojen tuomiin muutoksiin ja rajoituksiin, ja vuoden 2020 elokuvat tuotiin lisäksi katsottavaksi verkkonäytöksinä rajatulle yleisölle. Verkkonäytökset keräsivät yli 4000 katsojaa.

Poikkeusolojen jatkuessa vuosi 2021 toteutettiin lähes kokonaisuudessaan valtakunnallisena verkkotapahtumana. Teatterinäytöksistä päästiin nauttimaan Järvenpäässä ja Kajaanissa syksyn aikana. Haasteellisesta vuodesta huolimatta vuoden 2021 aikana DOKKINO keräsi yli 21 000 osallistujaa niin verkko- kuin teatterinäytösten pariin.

DOKKINO on Euroopan suurin ympärivuotinen ja valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa, alakouluille ja yläkouluille. Alakoululaisten (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisten sarjan elokuvat on valittu ikäryhmät huomioiden ja näytöksessä esitetään kaikki sarjan elokuvat. DOKKINO-elokuvat on tekstitetty suomeksi tai ruotsiksi. Vuoden 2022 ala- ja yläkoulunäytöksen kesto on n. 60 minuuttia.

DOKKINO 2022 -kiertue

KEVÄT

Helsinki (verkkonäytökset maaliskuussa)
Kotka (verkkonäytökset helmikuussa)
Kokkola (verkkonäytökset maaliskuussa)
Rovaniemi (verkkonäytökset maaliskuussa)
Oulu (verkkonäytökset maaliskuussa)
Turku (verkkonäytökset huhtikuussa)
Mikkeli / Kinolinna 5.-6.4.2022
Kuopio / Kino Kuvakukko 7.4.2022
Pori / Finnkino Promenadi 26.4.2022
Seinäjoki / BioRex Seinäjoki (verkkonäytökset huhti-toukokuussa)
Jyväskylä / Finnkino Fantasia (verkkonäytökset huhti-toukokuussa)
Joensuu / Kino Tapio 17.5.2022

Tietoja päivitetään vielä kevään 2022 aikana

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Toukokuussa 2018 voimaan astuneen uuden EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä DOKKINO-tapahtumien kutsut tulevat jatkossa menemään kaupunkien omien tiedotuskanavien lisäksi vain DOKKINO-postituslistalle sähköpostiosoitteensa lisänneille. Jos et ole vielä liittynyt postituslistallemme, mutta haluat suoraan sähköpostiisi tiedon siitä, milloin tapahtuma saapuu kaupunkiinne ja milloin ilmoittautuminen käynnistyy, lisää itsesi postituslistallemme täältä.

Kuva alakoulusarjan elokuvasta Yaren ja aurinko (Renate Raman & Yoren Slaets, 2021)