Lasten ja nuorten elokuvatapahtuma DOKKINO järjestetään jo 19. kertaa!

DOKKINO-dokumenttielokuvakiertue käynnistyy Helsingistä helmikuussa DocPoint–dokumenttielokuvafestivaalin yhteydessä. Tapahtuma houkuttelee vuosittain tuhansia pääkaupunkiseudun oppilaita ja opettajia elokuvanäytöksiin. Vuonna 2021 DOKKINO-näytökset käynnistyvät verkkonäytöksillä helmikuussa.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen vuosi, ja näytökset toteutettiin pandemiatilanteen sallimissa puitteissa.  Vuosi 2021 toteutetaan edellisvuoden tapaan poikkeusoloissa.

Helsingistä DOKKINO jatkaa kiertuetaivaltaan useaan Suomen kaupunkiin tulevan kevään ja syksyn aikana. Vuonna 2020 DOKKINO kiersi 8 paikkakunnalla ja keräsi onnistuneesti yli 4000 innokasta katsojaa teattereihin. DOKKINOssa reagoitiin poikkeusolojen tuomiin muutoksiin ja rajoituksiin, ja vuoden 2020 elokuvat tuotiin lisäksi katsottavaksi verkkonäytöksinä rajatulle yleisölle. Verkkonäytökset keräsivät yli 4000 katsojaa. DOKKINO on Euroopan suurin ympärivuotinen ja valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa, alakouluille ja yläkouluille. Alakoululaisten (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisten sarjan elokuvat on valittu ikäryhmät huomioiden ja näytöksessä esitetään kaikki sarjan elokuvat. DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys tai elokuva on puhuttu suomeksi. Alakoulusarjan kokonaiskesto alkupuheineen on noin 80 minuuttia, yläkoulusarjan kokonaiskesto on taas noin 70 minuuttia.

DOKKINO 2021 -kiertue

KEVÄT

Helsinki (verkkonäytökset, helmikuu)
Jyväskylä (verkkonäytökset, helmikuu)
Kotka (verkkonäytökset, helmikuu)
Kokkola (verkkonäytökset, maaliskuu)
Rovaniemi (verkkonäytökset, maaliskuu)
Oulu (verkkonäytökset, maaliskuu)
Seinäjoki (verkkonäytökset, maaliskuu)
Pori (verkkonäytökset, maaliskuu)
Mikkeli (verkkonäytökset, huhtikuu)
Turku (verkkonäytökset, huhtikuu)
Joensuu (verkkonäytökset, huhti-toukokuu)

SYKSY

Hämeenlinna (lokakuu)
Vantaa (lokakuu)
Savonlinna (lokakuu)
Espoo (loka-marraskuu)
Järvenpää (marraskuu)
Tampere (marraskuu)
Vaasa (marraskuu)
Lappeenranta (marraskuu)
Kajaani (joulukuu)
Kuusamo (joulukuu)

Syksyn tietoja päivitetään vielä alkusyksystä 2021

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Toukokuussa 2018 voimaan astuneen uuden EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä DOKKINO-tapahtumien kutsut tulevat jatkossa menemään kaupunkien omien tiedotuskanavien lisäksi vain DOKKINO-postituslistalle sähköpostiosoitteensa lisänneille. Jos et ole vielä liittynyt postituslistallemme, mutta haluat suoraan sähköpostiisi tiedon siitä, milloin tapahtuma saapuu kaupunkiinne ja milloin ilmoittautuminen käynnistyy, lisää itsesi postituslistallemme täältä.

Kuva alakoulusarjan elokuvasta Lintupoika