Helsingin tapahtuma avasi DOKKINOn ja Plan Suomen koko vuoden kestävän yhteistyön. Kaikille Helsingin tapahtumaan osallistuville yläkoululuokille tarjottiin mahdollisuutta tilata Planin lähettiläät keskustelemaan omalle koululle teemapajan merkeissä. Teemapajat pitivät sisällään keskustelua vuoden teemasta, elokuvista, lapsen oikeuksista, perheen käsitteestä kehitysmaissa, HIV/ Aids-perheistä sekä median antamasta kuvasta kehitysmaista. Lisäksi animoituja dokumenttielokuvatyöpajoja järjestettiin yhdessä sekä Helsingissä että Tampereella vuoden aikana.
DOKKINO-vuoden 2010 teema: Palapeliperhe
Kotia pidetään turvapaikkana ja perhettä sen keskuksena, syystäkin. Perhe on käsitteenä ikivanha. Jokainen on jostain kotoisin ja jokaisella on oma laumansa, jonka puoleen kääntyä ja johon turvata. Jokaisessa perheessä on myös omat ristiriitansa, mustat lampaansa ja tunteita kuumentavat hetkensä. Mutta mitä perhe oikein edes tarkoittaa? Mistä on perheet tehty?
Tämän vuoden DOKKINO-elokuvissa käsitellään perhettä monesta eri suunnasta. Jokaisella perheellä on ilonsa ja surunsa, jotka usein ovat hyvin samankaltaisia ja samalla täysin uniikkeja.
Elokuvat
Alakoulusarja:
Alkukuva: Safari Yhdysvallat 2007, ohj. Catherine Chalmers
Päihitä pahat asiat – Fight the Bad Things Suomi 2008, ohj. Jenni Linko
Mun äidit ja isät – Min vaders en moeders Hollanti 2008, ohj. Chris Westendorp
Olivia ristitulessa – Olivia i mitten Ruotsi 2005, ohj. Marie Lundberg
Raakaa! – Rauw Hollanti 2008, ohj. Anneloek Sollart
Yläkoulusarja:
Alkukuva: Running Free Iso-Britannia 2007, työpajaelokuva
Takaisin kotiin – Hobby: Naar huis gaan Hollanti 2007, ohj. Annelies Kruk
Hormonisoppa – How Hormones Changed My Life Hollanti 2008,
ohj. Wilma Ligthart
Neiti Aikuinen – Lille voksen Tanska 2008, ohj. Anders Gustafsson, Patrik Book
Näytökset
Helsingin DOKKINO 25.-29.1.2010, Finnkinon elokuvateatteri Maxim
Tapahtumaan osallistui yhteensä lähes 2100 oppilasta. Helsingin DOKKINOon osallistui kotimainen ohjaajavieras, elokuvan Päihitä pahat asiat ohjaaja Jenni Linko.
Kaikille tapahtumaan osallistuville alakoululaisille tarjottiin mahdollisuutta hakea Planin ja DOKKINOn järjestämiin animaation keinoin toteutettaviin dokumenttielokuvatyöpajoihin. Pajat järjestettiin Viikin normaalikoulussa ja Porolahden peruskoulussa, molemmissa pajaan osallistui 5. luokka.
Espoon DOKKINO 
11.2.2010 Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
19.2.2010 Kannusali
4.3.2010 Sellosali
Tapahtumaan osallistui yhteensä vajaa 200 oppilasta.
Oulun DOKKINO 24.3.2010, Finnkinon elokuvateatteri Plaza. Tapahtumaan osallistui yhteensä yli 300 oppilasta.
Porin DOKKINO 14.4.2010, Finnkinon elokuvateatteri Promenadi. Tapahtumaan osallistui yhteensä 847 oppilasta.
Jyväskylän DOKKINO 5.5.2010, Finnkinon elokuvateatteri Fantasia. Tapahtumaan osallistui yhteensä lähes 500 oppilasta. Ensimmäistä kertaa Jyväskylän näytöksessä paikalla oli myös Planin lasten oikeuksien lähettiläs. Myös Jyväskylässä tarjottiin Planin lähettiläiden teemapajoja.
Turun DOKKINO 12.10.2010, Finnkinon elokuvateatteri Kinopalatsi. Tapahtumaan osallistui yhteensä 700 oppilasta.
Tampereen DOKKINO 27.10.2010, Finnkinon elokuvateatteri Plevna. Tapahtumaan osallistui yhteensä 444 oppilasta. Kaikille tapahtumaan osallistuville alakoululaisille tarjottiin mahdollisuutta hakea Planin ja DOKKINOn järjestämiin animaation keinoin toteutettaviin dokumenttielokuvatyöpajaan. Työpaja järjestettiin Pohjois-Hervannan koulun 6-luokalle.