Aikaisempina vuosina DOKKINO-näytöksiä oli järjestetty Helsingin tapahtuman jälkeen Espoossa ns. lisänäytöksinä. Vuonna 2008 Espoo sai oman, itsenäisen DOKKINOnsa. Espoon DOKKINOa alettiin tuottaa yhteistyössä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa.

Vuonna 2008 DOKKINO järjesti ensimmäistä kertaa erillisiä työpajoja opettajille, maahanmuuttajataustaisille sekä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille.
DOKKINO – ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus järjestivät yhteistyössä viisi dokumenttielokuvatyöpajaa helsinkiläisille nuorille loka-marraskuussa 2008 Myrsky-projektin tukemana. Työpajojen tuloksena syntyi viisi dokumenttielokuvaa teemalla Minun totuuteni.
Parhaat elokuvat palkittiin 3.12. työpajojen yhteisessä loppunäytöksessä elokuvateatteri Maximissa. Sekä tuomariston että yleisön suosikiksi valittiin Kallahden peruskoulun 9F–luokan lyhytdokumenttielokuva Paineen alla.
Työpajojen kautta haluttiin antaa nuorille mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja käsitellä sellaisia asioita, joista heillä on oma totuus kerrottavanaan. Nuoret ideoivat, kuvasivat, ohjasivat, äänittivät ja leikkasivat elokuvansa itse. Elokuvat käsittelivät nuorten alkoholinkäyttöä, peliriippuvuutta, homofobiaa, paineita ja tanssia. Työpajoihin osallistuivat Kallahden lisäksi Pitäjänmäen peruskoulu, Myllypuron yläaste ja Jakomäen yläaste. Työpajojen ohjaavana opettajana toimi elokuvaohjaaja Jolle Onnismaa.
Elokuvien jälkityöt tehtiin Opetusviraston mediakeskuksessa. Projektia tuki Suomen Kulttuurirahaston valtakunnallinen nuorisohanke Myrsky.
 
DOKKINO-vuoden 2008 teema: Isoksi yhdessä yössä
 
Lapsella tulisi olla oikeus olla lapsi. Lapsen tulisi saada käydä koulua, leikkiä, elää huoletonta ja turvallista elämää, olla rakastettu.
Nykyisin yhä nuoremmat lapset joutuvat kuitenkin kokemaan asioita, joiden aika saisi olla myöhemmin. Länsimaissa lapsuutta lyhentävät teollistumisen ja kaupallisuuden mukanaan tuoma hektinen elämäntyyli; ehitysmaissa lapsuutta nakertavat köyhyys ja luonnonkatastrofit. Vuoden 2008 DOKKINO-teema on ”Isoksi yhdessä yössä”. Elokuvanäytöksissä päästään seuraamaan lasten ja nuorten erilaisia kohtaloita ja elämänmullistuksia, joiden pyörteissä he omaa identiteettiään kehittävät.
Yhteistä useimmille elokuville on varastettu lapsuus: lapsi on joutunut kasvamaan isoksi liian nopeasti, liian varhain. Elokuvat kertovat muun muassa perulaisesta pojasta, jonka on tehtävä työtä kultakaivoksella auttaakseen köyhyyden rajamailla roikkuvaa perhettään sekä afrikkalaisesta nuoresta tytöstä, joka karkaa kotoaan, kun hänet yritetään pakottaa avioliittoon. Mukana on myös dokumenttielokuva amerikkalaisesta pojasta, jonka isä yrittää kasvattaa pojastaan tosimiestä armeijasta tutuin menetelmin.
Tämän vuoden elokuvissa mietitään myös murrosikää ja sen aiheuttamia muutoksia niin kehossa kuin mielessä. Miten olla samaan aikaan oma itsensä ja kuitenkin sulautua joukkoon? Missä kulkee raja itsensä ylittämisessä ja miten vastata vanhempien joskus kohtuuttomiin odotuksiin? Entä miten elämään suhtautuu liberialainen poika, joka on puolet elämästään komentanut ja tuhonnut sodan nimissä?
DOKKINO-elokuvissa tutustutaan lasten ja nuorten elämään eri puolilla maailmaa. Erilaisista kulttuureista huolimatta elokuvat tarjoavat suomalaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden eläytyä, samaistua ja koskettua. Elokuvien myötä nuori voi ymmärtää itseään ja maailmaa taas hiukkasen paremmin.
Elokuvat
Alakoulusarja:
Oikeudet elämään: Roy – Living Rights: Roy Hollanti 2004 ohj. Duco Tellegen
Nikita ja Nikita – Nikita i Nikita Venäjä 2006, ohj. Maria Tuylyaeva
Lintu joka osasi ennustaa – Fuglen der kunne spå Tanska 2007,
ohj. Annette Mari Olsen, Katia Forbert Peterson
Yläkoulusarja:
Mieheksi – Man Up Yhdysvallat 2006, ohj. Arturo Cabanas
Oikeudet elämään: Toti – Living Rights: Toti Hollanti 2006, ohj. Duco Tellegen
Paljaana – Naked Hollanti 2006, ohj. Mischa Kamp
Avaa silmäsi: Spencer – Behind Closed Eyes: Spencer Hollanti 2000,
ohj. Duco Tellegen
 
Näytökset
Helsingin DOKKINO 21.-25.1.2008, Finnkino Tennispalatsi
Tapahtuma keräsi yhteensä 2500 osallistujaa.
Helsingin DOKKINOssa oli mukana kaksi ulkomaista ohjaajavierasta.
Elokuvan Man Up – Mieheksi ohjaaja Arturo Cabanas USA:sta sekä elokuvien Roy ja Toti ohjaaja Dugo Tellegen Hollannista osallistuivat DOKKINO-näytöksiin, jossa he kertoivat omista elokuvistaan ja vastailivat yleisön kysymyksiin. Vieraat myös pitivät useita teemapajoja koululuokille elokuvanäytösten jälkeen.
 
Espoon DOKKINO
14.-15.2 ja 29.2.2008 Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Kannusali
Tapahtumaan osallistui yhteensä581 oppilasta.
Porin DOKKINO 15.4.2008 Finnkinon elokuvateatteri Promenadi
Tapahtumaan osallistui yhteensä717 oppilasta.
Jyväskylän DOKKINO 6.5.2008 Finnkinon elokuvateatteri Fantasia
Tapahtumaan osallistui yhteensä732 oppilasta.
Turun DOKKINO 8.10.2008 Finnkinon elokuvateatteri Kinopalatsi
Tapahtumaan osallistui yhteensä 1169 oppilasta.
 
Tampereen DOKKINO 28.10.2008 Finnkinon elokuvateatteri Plevna
Tapahtumaan osallistui yhteensä lähes 1500 oppilasta.
29.9.-2.10.2008 Ruotsinkielinen työpaja, Luckan
Ruotsinkielinen työpaja järjestettiin yhteistyössä Luckanin ja opetusviraston mediakeskuksen kanssa. Työpaja pidettiin Luckanin tiloissa ja kalusto lainattiin mediakeskuksesta. Työpajan piti Matias Nystedt. Työpajan tuloksena saatiin kaksi lyhytdokumenttielokuvaa. Työpajaan osallistui seitsemän poikaa.
11.10.2008 Opettajille suunnattu dokumenttielokuvatyöpaja, Ateneum
John Webster piti opettajille suunnatun yhden päivän mittaisen koulutuspäivän Ateneumissa. Päivä soveltui opettajien virkaehtosopimuksen mukaiseksi opetuspäiväksi (veso). Päivä koostui luennosta ja lyhyestä harjoitustyöstä kameran kanssa. Opetuspäivään osallistui 10 opettajaa. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Ateneumin ja Opetusviraston kanssa.
10-12.2008 Minun totuuteni –työpajat, eri koulut, Maxim, Stoa – Itä-Helsingin kulttuurikeskus
Viisi dokumenttielokuvatyöpajaa maahanmuuttajataustaisille ja syrjäytymisvaarassa oleville 8.-10.-luokkalaisille. Työpajat veti elokuvaohjaaja Jolle Onnismaa. Mukana oli 70 oppilasta neljästä koulusta:
Jakomäen yläaste
Myllypuron yläaste
Pitäjänmäen peruskoulu
Vuosaaren peruskoulu