Dokumentaristien puheenvuorot

DOKKINO alkaa vuonna 2021 tarjota keskustelevaa oheisohjelmaa elokuvanäytösten rinnalla. Ohjelman on tarkoitus tutustuttaa lapsia ja nuoria lähemmin dokumenttielokuvaan ja sen tekemiseen sekä tarjota mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja DOKKINO-elokuvien teemojen ympäriltä. Sisällöissä huomiodaan tapahtuman valtakunnallisuus sekä tilanteen salliessa osallistavuus.

Dokumentaristien puheenvuorot ovat lyhyitä videoesityksiä, jotka avaavat esitysvuoden ohjelmiston DOKKINO-elokuvia elokuvantekijöiden sanoin. Puheenvuoroissa avataan elokuvien teemoja, elokuvan rakennetta ja ilmaisukeinoja sekä dokumenttielokuvan vaikuttavuutta elokuvan lajina. Puheenvuorot on suunnattu niin ala- kuin yläkouluille, DOKKINO-tapahtumaan osallistuvalle yleisölle, mutta puheenvuorot ovat mielenkiintoista katsottavaa ilman osallistumistakin.

Puheenvuorot ovat kootusti katsottavissa tällä sivustolla. Sisältö on lisäksi koottu omalle soittolistalleen DocPoint elokuvatapahtumien Youtube-kanavalle.

 

PUHEENVUOROT ALAKOULUILLE

Tulevaisuuden puolesta (Sini Hormio)

Sini Hormio kertoo lyhytelokuvasta Tulevaisuuden puolesta. Elokuva on osa DOKKINO 2021 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 3 min 30 sek.

 

Tanssitunti (John Webster)

John Webster kertoo lyhytelokuvasta Tanssitunti. Elokuva on osa DOKKINO 2021 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 2 min 30 sek.

 

Lintupoika (Vesa Kuosmanen)

Vesa Kuosmanen kertoo lyhytelokuvasta Lintupoika. Elokuva on osa DOKKINO 2021 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 6 min 40 sek.

 

Bertha ja Wolfram (Eveliina Pasanen)

Eveliina Pasanen kertoo lyhytelokuvasta Bertha ja Wolfram. Elokuva on osa DOKKINO 2021 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 4 min 20 sek.

 

PUHEENVUOROT YLÄKOULUILLE

Aïcha (Suvi West)

Suvi West kertoo lyhytelokuvasta Aïcha. Elokuva on osa DOKKINO 2021 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min.

 

Kehässä (Einari Paakkanen)

Einari Paakkanen kertoo lyhytelokuvasta Kehässä. Elokuva on osa DOKKINO 2021 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min 40 sek.

 

Skip (Joonas Berghäll)

Joonas Berghäll kertoo lyhytelokuvasta Skip. Elokuva on osa DOKKINO 2021 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min 10 sek.

 

Phoenix (Isabella Karhu)

Isabella Karhu kertoo elokuvasta Phoenix. Elokuva on osa DOKKINO 2021 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 4 min 30 sek.

 

DOKUMENTARISTIEN PUHEENVUOROJA TUKEMASSA

         Helsinki    

 

Kuva alakoulusarjan elokuvasta Lintupoika