Dokumentaristien puheenvuorot

DOKKINO alkaa vuonna 2021 tarjota keskustelevaa oheisohjelmaa elokuvanäytösten rinnalla. Ohjelman on tarkoitus tutustuttaa lapsia ja nuoria lähemmin dokumenttielokuvaan ja sen tekemiseen sekä tarjota mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja DOKKINO-elokuvien teemojen ympäriltä. Sisällöissä huomiodaan tapahtuman valtakunnallisuus sekä tilanteen salliessa osallistavuus.

Dokumentaristien puheenvuorot ovat lyhyitä videoesityksiä, jotka avaavat esitysvuoden ohjelmiston DOKKINO-elokuvia elokuvantekijöiden sanoin. Puheenvuoroissa avataan elokuvien teemoja, elokuvan rakennetta ja ilmaisukeinoja sekä dokumenttielokuvan vaikuttavuutta elokuvan lajina. Puheenvuorot on suunnattu niin ala- kuin yläkouluille, DOKKINO-tapahtumaan osallistuvalle yleisölle, mutta puheenvuorot ovat mielenkiintoista katsottavaa ilman osallistumistakin.

Puheenvuorot ovat kootusti katsottavissa tällä sivustolla. Sisältö on lisäksi koottu omalle soittolistalleen DocPoint elokuvatapahtumien Youtube-kanavalle.

 

PUHEENVUOROT ALAKOULUILLE

Merihevonen (Saara Hakkarainen)

Saara Hakkarainen kertoo lyhytelokuvasta Merihevonen. Elokuva on osa DOKKINO 2022 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min.

Perhosia vatsassa (Rabbe Sandström)

Rabbe Sandström kertoo lyhytelokuvasta Perhosia vatsassa. Elokuva on osa DOKKINO 2022 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 6 min.

Yaren ja aurinko (Elli Toivoniemi)

Elli Toivoniemi kertoo lyhytelokuvasta Yaren ja aurinko. Elokuva on osa DOKKINO 2022 alakoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 4 min 40 sek.

 

PUHEENVUOROT YLÄKOULUILLE

Naomin salaisuus (Einari Paakkanen)

Einari Paakkanen kertoo lyhytelokuvasta Naomin salaisuus. Elokuva on osa DOKKINO 2022 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min.

 

Ole hyvä ja odota (Sami Kieksi)

Sami Kieksi kertoo lyhytelokuvasta Ole hyvä ja odota. Elokuva on osa DOKKINO 2022 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 4 min 50 sek.

 

Että tuntisin eläväni (Mina Laamo)

Mina Laamo kertoo lyhytelokuvasta Että tuntisin eläväni. Elokuva on osa DOKKINO 2022 yläkoulusarjan ohjelmistoa. Video on suunnattu DOKKINOon osallistuville kouluille, opettajille ja nuorille. Video on suomeksi puhuttu eikä siinä ole tekstitystä. Kesto 5 min.

 

 

DOKUMENTARISTIEN PUHEENVUOROJA TUKEMASSA

         Helsinki    

 

Kuva alakoulusarjan elokuvasta Perhosia vatsassa.