Lapsia istumassa ympyrässä ruohikolla, etualalla kaksi tyttöä

DOKKINO-KESKUSTELUT

DOKKINO alkaa vuonna 2021 tarjota keskustelevaa oheisohjelmaa elokuvanäytösten rinnalla. Ohjelman on tarkoitus tutustuttaa lapsia ja nuoria lähemmin dokumenttielokuvaan ja sen tekemiseen sekä tarjota mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja DOKKINO-elokuvien teemojen ympäriltä. Sisällöissä huomiodaan tapahtuman valtakunnallisuus sekä tilanteen salliessa osallistavuus.

DOKKINO-keskustelut ovat nuoret ja ammattilaiset yhteen tuova tilaisuus, missä nuorten moderoimina keskustellaan ajankohtaisista ja nuorten elämää koskettavista aiheista. Tilaisuudet etenevät teemoittain, ja tilaisuuteen keskustelemaan kutsutaan kulloisenkiin teemaan sopivia vieraita. DOKKINO-keskustelut on suunnattu yläkouluikäiselle, DOKKINO-tapahtumaan osallistuvalle yleisölle, mutta keskustelua pystyy seuraamaan ilman osallistumistakin.

DOKKINO-keskustelut tallennetaan ja tallenne jaetaan tällä sivustolla. Mahdollisuuksien mukaan tilaisuudet striimataan. Tilaisuuksista tiedotetaan DOKKINOn verkkosivuilla ja somekanavissa.

Ensimmäinen DOKKINO-keskustelu järjestettiin poikkeusolojen sallimissa puitteissa, ja se toteutettiin turvajärjestelyin torstaina 11.2.2021 Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Helsingissä. Tilaisuuden teemana oli ”Unelmista ja mokista” ja vieraina keskustelemassa olivat toimittaja Susani Mahadura sekä näyttelijä Valtteri Lehtinen.  Tilaisuuden tallenteesta julkaistaan sivuilla poiminto, jonka pääsee katsomaan suoraan sivulta tai tallenteen linkkiä klikkaamalla DocPoint-elokuvatapahtumien Youtube-kanavalta. Nostoja keskustelusta pääsee katsomaan DOKKINOn Instagramista.

DOKKINO-KESKUSTELU 11.2.2021 / POHJOISMAINEN KULTTUURIPISTE

 

Toinen DOKKINO-keskustelutilaisuus järjestettiin poikkeusolojen puitteissa keskiviikkona 19.5.2021 elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Keskustelun teemana oli ”Oman jutun löytäminen” ja vieraina keskustelemassa olivat sarjakuvataiteilija Viivi Rintanen ja muusikko Mikko Sarjanen. Tilaisuuden tallenne julkaistaan tällä sivustolla ja on katsottavissa suoraan sivulta tai tallenteen linkkiä klikkaamalla DocPoint-elokuvatapahtumien Youtube-kanavalta. Nostoja tilaisuudesta pääsee katsomaan DOKKINOn Instagramissa.

DOKKINO-KESKUSTELU 19.5.2021 / ELOKUVATEATTERI ORION

Kolmas DOKKINO-keskustelutilaisuus järjestettiin poikkeusolojen puitteissa tiistaina 26.10.2021 elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Keskustelun teemana oli ”Todellisia tarinoita” ja vieraina keskustelemassa olivat dokumenttielokuvaohjaaja Milja Härkönen ja dokumenttielokuvaohjaaja Einari Paakkanen. Tilaisuuden tallenne julkaistaan tällä sivustolla ja on katsottavissa suoraan sivulta tai tallenteen linkkiä klikkaamalla DocPoint-elokuvatapahtumien Youtube-kanavalta. Nostoja tilaisuudesta pääsee katsomaan DOKKINOn Instagramissa.

DOKKINO-KESKUSTELU 26.10.2021 / ELOKUVATEATTERI ORION

 

DOKKINO-KESKUSTELUJA TUKEMASSA

         Helsinki    

 

Kuva alakoulusarjan elokuvasta Yaren ja aurinko (Renate Raman & Yoren Slaets, 2021)