Viikko aikaa ilmoittaa elokuvasi Kotimaiseen- tai Uusin silmin -oppilastyösarjaan!

VIIKKO AIKAA ILMOITTAA ELOKUVASI MUKAAN DOCPOINT – HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALIN KOTIMAISEEN SARJAAN TAI UUSIN SILMIN –OPPILASTYÖSARJAAN! 

Viikon kuluttua maanantaina 2. lokakuuta sulkeutuu elokuvien ilmoittaminen DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin Kotimaiseen-, sekä Uusin silmin -oppilastyösarjaan. Käynnissä on elokuvien ilmoittamisen toinen vaihe, jossa voi ilmoittaa 1.8.2017 ja sen jälkeen valmistuneet dokumenttielokuvat. Ilmoittautuminen päättyy 2.10. puoliltaöin.

Kotimaiseen sekä Uusin silmin –oppilastyösarjaan valitut elokuvat esitetään 17. festivaalilla 29.1. – 4.2.2018. DocPoint tarjoaa yleisölle mielenkiintoisimmat uudet kotimaiset ja kansainväliset laatudokumentit sekä esittelee niiden tekijät.

Kotimaisten esityssarjojen elokuvat valitsee valintaraati, jonka puheenjohtajana toimii 17. festivaalin taiteellinen johtaja Iris Olsson. Elokuvavalinnoissa painotetaan luovaa ja elokuvallista toteutusta. Kotimaiseen sarjaan hyväksytään vain kotimaisia ensi-iltoja. Kotimaiseen esityssarjaan ilmoitettavien elokuvien tuotantomaa tai merkittävä osatuotantomaa tulee olla Suomi. Oppilastyösarjaan ilmoitettavien elokuvien tulee olla suomalaisten oppilaitosten tuottamia. Ensi-iltavaatimusta oppilastyösarjassa ei ole, mutta ensi-iltoja painotetaan.

Elokuvien ilmoittaminen tapahtuu Reelport-palvelun kautta. Linkki Reelport-sivustolle, ilmoittautumisen säännöt sekä lisätiedot osoitteessa: http://dokkino.docpoint.info/media-industry/elokuvan-ilmoittaminen/

Kansainvälisten esityssarjojen osalta DocPointissa ei ole avointa hakua.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan arvostetuimmista ja suurimmista dokumenttielokuvafestivaaleista sekä ainoa dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali Suomessa. Festivaalilla vierailee vuosittain yli 30 000 kävijää. DocPoint-elokuvatapahtumat ry järjestää myös valtakunnallista ja ympärivuotista lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINOa sekä kuukausittain järjestettävää dokumenttielokuvaklubia Doc Lounge Helsinkiä.

17. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 29.1. – 4.2.2018.

Lisätiedot:

Emilia Linnankoski
Tuotantokoordinaattori
DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali /
DocPoint-elokuvatapahtumat ry

Puh. 010 501 5776
Mob. +358 50 4558446
emilia.wahlberg(at)docpoint.info
www.docpoint.info