DocPoint jatkoi vahvaa kasvuaan yli 31 000 kävijällä

16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali tarttui polttavan ajankohtaisiin aiheisiin niin elokuvissa kuin niihin liittyvissä keskusteluissakin. Katsotuin elokuva oli festivaalin avajaiselokuva, Elina Hirvosen Kiehumispiste, joka kuvaa Suomen kahtiajakautuneisuutta ja koventunutta mielipideilmapiiriä.

DocPointin kasvu jatkui vahvana, ja tapahtumissa kävi yhteensä yli 31 000 vierasta. Festivaalilla esitettiin 156 elokuvaa 222 näytöksessä. Viikolla järjestettiin myös useita keskustelutilaisuuksia, joissa käsiteltiin muun muassa median ja vallan suhdetta sekä vaate- ja teknologiateollisuuden eettisyyttä.

Vuoden festivaalin suosituimmiksi elokuviksi nousivat katsojamäärien perusteella Hirvosen KiehumispisteCeyda Toruninvalloittava urbaani kissaelokuva Kedi sekä Roger Ross Williamsin Life, Animated, kuvaus pojasta, joka oppii vuorovaikutustaitoja animaatioelokuvasta. Muita kotimaisia menestyjiä olivat John Websterin Tulevilla rannoillaHeidi Piiroisen Black Hole Mama jaMia Halmeen Joka toinen pari. Ulkomaisista katsotuimpien joukkoon nousivat myös Fred Peabodyn All Governments Lie: Truth, Deception and the Spirit of I.F. Stone ja Susanne Regina Meuresin Raving Iran.

Katsojien suosikiksi äänestettiin Niina Brandtin Salainen metsäni. Ylen kanssa järjestetyn Yleisöltä Ylelle -äänestyksen voitti All Governments Lie: Truth, Deception and the Spirit of I.F. Stone. Yle esittää elokuvan kevään aikana Dokumenttiprojekti-sarjassa.

Kriitikon valinnat teki tänä vuonna brittitoimittaja Neil Young, joka työskentelee mm. Hollywood Reporterille ja Sight & Soundille. Young poimi kotimaisesta esityssarjasta kaksi suosikkiaan, jotka olivat Elina Talvensaaren Puhtaus ja vaara sekä Elli Toivoniemen Kesäni sudenkorentona.

Seuraavan kerran DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 29.1.–4.2.2018.

20170124_0049Docpoint_VOXSavoy_Bambu
Kuva: Bambú