Matkusta avaruuteen VOXPoint – kinofonisessa konsertissa!

VOXPoint – kinofoninen konsertti: First Orbit

first-orbit-taustakuva

Juri Gagarin näki ensimmäisenä ihmisenä, miltä maapallo näyttää avaruudesta katsottuna. Christopher Rileyn First Orbit -elokuvassa (2011) lennetään Gagarinin reitti uudelleen ja kuvataan sanoinkuvaamattomat näkymät nykytekniikkaa käyttäen. Ainutlaatuisen dokumentin on kuvannut astronautti Paolo Nespoli kansainväliseltä avaruusasemalta käsin vuosina 2010–11. Mukana on myös arkistokuvaa Gagarinin matkasta vuonna 1961.

Ulfur_EldjarnKinofonisessa konsertissa avaruuteen matkataan islantilaismuusikko Úlfur Eldjárnin, Samuli Kosmisen ja Härö-kollektiivin livemusiikin säestämänä. Úlfur Eldjárn on islantilaisen konemusiikin uusi kuuma nimi. Samuli_Kosminen_c_Dorit_SalutskijHärö-pienempiHänet tunnetaan Apparat Organ Quartet -yhtyeen perustajajäsenä ja elokuvasäveltäjänä. Samuli Kosminen on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä perkussionisteja. Hän rakentaa omat rytmiavaruutensa hyödyntämällä erilaisten lyömäsoitinten ohella esimerkiksi leluja, roskia ja sampleja. Viimeisen silauksen esitykselle luovat Härö-kollektiivin jouset, jotka siivittävät katsojat kiehtoville kiertoradoille.

Valmistaudu siis elämäsi matkaan!

Tiistaina 24.1. klo 19:30 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46)
Liput 15 €

Osta liput täältä.