DocPointin Apollo-palkinto Eila Rannalle

2016-12-20 Eila Ranta
Kuva: Saara Autere

 

DocPointin Apollo-palkinto myönnetään Ylen TV1:n yhteistuotantojen päällikkönä toimineelle Eila Rannalle (ent. Werning). Ranta on ollut tärkeässä roolissa tukiessaan tekijöitä luovaan ja elokuvalliseen ilmaisuun, josta suomalainen dokumenttielokuva tänä päivänä kansainvälisesti tunnetaan.

DocPointin Apollo-sarjassa on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä valkokankaalla Rannan yhteistuottamia dokumenttielokuvan helmiä: Mika Taanilan Futuro (1998), Veli Granön Ihmeellinen viesti toiselta tähdeltä (1998), Axa Sorjasen Lepakko – kahden kerroksen väkeä (2000), Mika Ronkaisen Meän kesä (2004), Susanna Helken ja Virpi Suutarin Synti (1996), Lasse Naukkarisen Taiteilijaelämää (1999), Pirjo Honkasalon Tanjuska ja 7 perkelettä (1993), Eija-Liisa Ahtilan Tänään (1996) ja Milla Moilasen Wanted (1998).

Apollo-palkinto luovutetaan Eila Rannalle Andorrassa maanantaina 23.1. klo 15:30 elokuvanäytöksen yhteydessä. Näytöksen ja palkinnonjaon jälkeen keskustelu Eila Rannan kanssa. Lippuja näytökseen voi ostaa täältä.

Apollo-palkinto jaetaan suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle ja sen parissa erityisesti ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle. Palkinnon saajan päättää DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n hallitus, ja sen lahjoittaa Yleisradio.