DOKKINOssa jälleen kävijäennätys – uusissa oppimateriaaleissa painottuu empatia

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvakiertue 2016 päättyi tiistaina iloisissa tunnelmissa Kuusamoon. DOKKINO kävi tänä vuonna 18 paikkakunnalla ympäri Suomen ja teki 18 349 osallistujalla uuden kävijäennätyksen.

rsz_img_5030
Kuva DOKKINO-elokuvaverstaasta Vaasan Vöyrinkaupungin koululta lokakuussa 2014.

DOKKINO: Yhdessä! –elokuvaverstaissa lapset pääsivät toteuttamaan omat dokumenttielokuvansa ammattitaitoisen ja innostavan ohjaajan avustuksella. Verstaisiin osallistui 309 lasta ja nuorta. Niissä valmistuneet elokuvat esitetään DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin juhlanäytöksissä Suomen juhlavuonna 2017. Verstaskiertue ja siinä syntyneiden elokuvien juhlanäytökset vuonna 2017 ovat osa valtioneuvoston Suomi 100 -hankkeen virallista ohjelmaa.

 
DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtaja Ulla Bergström kertoo DOKKINOn olevan myös tärkeä empatiakasvatuksen lähettiläs. ”Uudistuvassa oppimismateriaalissa huomioidaan dokumenttielokuvan mahdollisuus esittää samaistumisen kohteita ja vahvistaa niiden avulla myötäelämisen taitoja: toisten tunteiden tunnistamista, ymmärtämistä ja arvostamista. DOKKINOn empatiakasvatus on tehokas väline mm. koulukiusaamisen vähentämiseen”, muistuttaa Bergström.