DocPoint ja Rakkautta & Anarkiaa muuttavat yhteisiin tiloihin

Uusi toimisto

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali ja Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ja muuttavat vuoden 2016 alussa yhteisiin toimitiloihin. Vaikka tilat yhdistyvät, tapahtumia järjestävät yhdistykset jatkavat toimintaansa normaaliin tapaan itsenäisesti. Koska syyskuussa järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa ja tammikuussa toteutuva DocPoint tarvitsevat toimitiloja eri vaiheessa vuotta, festivaalit voivat jakaa tilaa tapahtumien tarpeiden mukaan. Resursseja pyritään vahvistamaan myös kalustoa ja taitotietoa jakamalla. Yhteiset tilat mahdollistavat jatkossa myös projekteja, joilla yhdistykset voivat työllistää lisää pitkäaikaisia työntekijöitä.

”Festivaalit toteutetaan pääosin projektihenkilöstöllä, ja lyhyiden työsuhteiden vuoksi henkilöstön vaihtuvuus on suurta. Perehdyttäminen ja koulutus vaativat vuosittain paljon aikaa. Uskon että yhteistyötä lisäämällä voimme tulevaisuudessa tarjota osalle työntekijöistä pidempiä työsuhteita ja samalla kouluttaa tapahtumatuotantoon entistä vahvempia alan ammattilaisia”, iloitsee DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtaja Ulla Bergström.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja Sara Norbergin mielestä kunnianhimoinen toiminta vaatii uudenlaista ajattelua ja toimintatapoja. ”Järjestämme kansainvälisestikin korkeatasoisia festivaaleja pienillä resursseilla. Etenkin näinä taloudellisesti epävarmoina aikoina kustannustehokas ajattelu on välttämättömyys, jotta toimintaa voidaan ylläpitää ja myös kehittää halutulla tasolla.”

Yhdistysten toimitilat ja festivaalien hermokeskukset tulevat sijaitsemaan Simonkadulla, Helsingin ydinkeskustassa. Rakkautta & Anarkiaa siirtyy uusiin tiloihin vuoden alussa ja DocPoint oman festivaalinsa jälkeen helmikuun alussa.

Lisätiedot:

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja Sara Norberg /sara@hiff.fi,
p. 040 591 6171
DocPoint -festivaalin toiminnanjohtaja Ulla Bergström /ulla.bergstrom@docpoint.info,
p. 010 501 5775