DocPoint -elokuvatapahtumat ry hakee taiteellista johtajaa

docpoint_logo2016_rgb_round_fin_rose (1)

DocPoint-elokuvatapahtumat ry etsii taiteellista johtajaa vuosittain järjestettävälle DocPoint Helsingin dokumenttielokuvafestivaalille. Taiteellinen johtaja vastaa festivaalin elokuvaohjelmiston valinnoista ja valintaprosessista, oheis- ja ammattilaistapahtumien suunnittelusta sekä kansainvälisten vieraiden kutsumisesta. Taiteellinen johtaja osallistuu myös festivaalituotantoon ja festivaalin jälkeiseen raportointiin sekä DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n muiden tapahtumien sisältösuunnitteluun.

Taiteelliselta johtajalta edellytetään laajaa dokumentaarisen elokuvan tuntemusta sekä verkostoitumista elokuva-alalla Suomessa ja kansainvälisesti. Taiteelliselta johtajalta odotetaan pitkäjänteisyyttä festivaalin kehittämisessä ja luovuutta dokumentaarisen elokuvan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäämisessä.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry on vuonna 2001 perustettu, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toteuttaa vuosittain DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin, valtakunnallisen DOKKINO – lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuman ja Doc Lounge Helsinki -dokumenttielokuvaklubit. Festivaalin vuosittainen kävijämäärä on yli 30 000. Yhdistyksen kaikkiin elokuvatapahtumiin osallistuu vuosittain lähes 50 000 kävijää.

Yhdistyksen toimiva johto muodostuu toiminnanjohtajasta ja taiteellisesta johtajasta. Johto raportoi tehtävistään yhdistyksen hallitukselle.

Uuden taiteellisen johtajan kausi alkaa huhtikuussa 2016. Työsuhde sisältää 8 työskentely-kuukautta vuodessa.

Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen tulee lähettää yhdistyksen hallitukselle viimeistään 30.11.2015 osoitteeseen ulla.bergstrom@docpoint.info.

Haastattelut ja valinta tehdään 17.–23.12.2015.

Lisätietoja antavat:

Ulla Bergström, toiminnanjohtaja
ulla.bergstrom@docpoint.info
010 501 5775

John Webster, hallituksen puheenjohtaja
websters@dlc.fi
0500 615345