Doc Lounge Helsingin dokkariklubit käynnistävät Korjaamon elokuvateatteritoiminnan

Vintti_tyhja_vaaka2Doc Lounge Helsinki -dokumenttielokuvaklubit siirtyvät syyskuussa kulttuurikeskus Korjaamon Vintille Töölöön, käynnistäen samalla Korjaamon elokuvateatteritoiminnan. DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämät kuukausittaiset klubit siirtyvät Korjaamolle Kansallisteatterin Lavaklubilta.

”On hienoa olla mukana aloittamassa elokuvatoimintaa Korjaamolla Doc Lounge Helsinki -klubien myötä. Korjaamon Vintti on erinomainen ympäristö dokumenttielokuvan, rennon ja fiksun yleisön ja rehevien keskustelujen kohtauspaikaksi. Doc Lounge -illoissa yleisön, elokuvantekijöiden ja kiinnostavien asiantuntijavieraiden kohtaaminen on avainasemassa. Yleisö saa kommentoida, kysyä ja nousta vaikka estradillekin, jos aihe saa kunnolla liekkeihin. Syksyn ohjelmistossa tullaan näkemään ajankohtaisia aiheita ja luvassa on niin hauskuutta, vakavuutta, onnen kyyneleitä kuin oivalluksiakin. Koska olemme klubi-ympäristössä, yleisö voi elokuvien, ohjelman ja hyvän seuran lisäksi nauttia haluamiaan virkisteitä. Kaikki täydentyy hyvällä musiikilla illan päätteeksi”, DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtaja Ulla Bergström kertoo.

Ensimmäinen Korjaamolla järjestettävä Doc Lounge Helsinki -klubi on torstaina 24.9.2015. Tuolloin nähdään sokeriaddiktioihin pureutuva Sugar Blues (ohj. Andrea Culková). Lokakuun klubilla 22.10. esitetään uusi kotimainen dokumenttielokuva Onnelliset (ohj. Wille Hyvönen). Marraskuussa 19.11. pohditaan geenitutkimuksen tulevaisuutta elokuvan Genetic Me (ohj. Pernille Rose Grönkjaer) hengessä, ja 10.12. ollaan pikkujoulutunnelmissa stand-up-komedialeffa Translating Funnyn (ohj. Ragnar Hansson) myötä.

Syyskauden ensimmäinen klubi järjestetään poikkeuksellisesti Espoossa 27.8. Espoo Cinén sekä pääkaupunkiseudun pyörätoimijoiden kanssa yhteistyössä järjestettävässä illassa nähdään Fredrik Gerttenin uusi dokumenttielokuva Bikes vs Cars, jossa pohditaan kuka kaupunkitilan käytöstä määrää: autot vai pyöräiljät.

Doc Lounge on pohjoismainen dokumenttielokuvaklubien verkosto, joka perustettiin Malmössä vuonna 2006. Doc Lounge Helsinki –klubien järjestelyt siirtyivät vuoden 2015 alusta DocPoint-elokuvatapahtumat ry:lle, joka toteuttaa myös vuosittaisen DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin tammikuussa.