Variety-lehden kriitikko valitsee kotimaiset suosikkinsa

John_AndersonTänä vuonna DocPointin ohjelmaan kuuluu myös yhdysvaltalaisen elokuvakriitikon John Andersonin toteuttama Kriitikon valinta, jossa Anderson valitsee kolme suosikkiaan Kotimaisen esityssarjan elokuvista. Anderson kirjoittaa elokuva-arvosteluja mm. Variety-, New York Times- ja Washington Post -lehtiin, ja hän on arvostetun National Society of Film Critics -järjestön jäsen. Anderson toimi myös New Yorkin elokuvakriitikoiden järjestön puheenjohtajana vuonna 2011. John Andersonilta ilmestyi viime vuonna haastattelukirja elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalosta, nimeltä Armoton kauneus. Pirjo Honkasalon elokuvataide (2014, Siltala).

Kriitikon valinnan tarkoituksena on edesauttaa kotimaisten dokumenttielokuvien kansainvälistä levitystä saamalla niille kansainvälistä näkyvyyttä jo kotimaan ensi-esityksen aikaan. John Anderson on DocPointin vieraana koko festivaaliviikon ajan.

Kriitikon suosikkielokuvat julkistetaan sunnuntaina 1.2. klo 20.00 elokuvateatteri Andorrassa palkintonäytöksen yhteydessä.

Päivitys 27.1.2015: John Anderson saapuu Helsinkiin New Yorkin lumimyrskyn vuoksi vasta perjantaina 31.1.