DocPoint mukana 1989-elokuvan yhteiseurooppalaisessa näytöksessä. Seuraa keskustelua ja lataa 1989-applikaatio!

1989 Stills 015_nostokuvaAnders Østergaardin ja Erzsébet Ráczin elokuva 1989 (Tanska 2014, 90 min) saa ensi-iltansa Kööpenhaminan CPH:DOX-dokumenttielokuvafestivaalilla 5.11., ja se esitetään samaan aikaan yhteensä 23 Euroopan maassa ja 59 esityspaikassa. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa ainutlaatuinen tapahtuma järjesteään samanaikaisesti muun muassa Tanskassa, Venäjällä, Serbiassa, Bulgariassa, Irlannissa ja Sveitsissä. Suomessa 1989 nähdään DocPointin ja Yle TV1 Dokumenttiprojektin järjestämässä erikoisnäytöksessä Helsingissä, Kinopalatsi 7:ssa keskiviikkona 5.11.2014 klo 19.00.

1989:n Helsingin juhlanäytöstä seuraa yleisötilaisuus, jossa keskustellaan elokuvasta ja Euroopan tilasta nyt, 25 vuotta muurin murtumisen jälkeen. Keskustelun avaa Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkönä työskentelevä Riitta Pihlajamäki, joka oli itse paikalla uutistoimittajana Berliinin muurin murtuessa vuonna 1989.

Tapahtuma on DocPointin ja Yle Dokumenttiprojektin yhteinen erikoisnäytös, joka toteutetaan
yhteistyössä CPH:DOX:in ja Magic Hour Filmsin kanssa.

Osallistu keskusteluun

Elokuvasta järjestetään myös keskustelutilaisuus Kööpenhaminan gaalanäytöksessä. Kööpenhaminan keskustelutilaisuus videoidaan ja sen voi katsoa suorana lähetyksenä osoitteessa http://www.dr.dk/cphdoxlive/. Kööpenhaminan tapahtuma ja live-stream alkavat 21.00 Suomen aikaa. Elokuva alkaa klo 21.17 ja keskustelu noin 23.00.

Keskustelijoina Kööpenhaminassa ovat elokuvan päähenkilö Miklós Németh, EU-asiantuntija Kööpenhaminan yliopistosta Jeremy Rifkin, Senior Advisor Hans Martens European Policy Centerista, sekä Tanskan entinen pääministeri Poul Nyrup Rasmussen.

Euroopanlaajuista keskustelua voi seurata Twitterissä hashtagilla #cphdox1989. Ohjaajille voi esittää kysymyksiä lähettämällä oman nimen, kaupungin ja kysymyksen englanniksi Twitterissä varustettuna hashtagilla #cphdox1989 tai tekstiviestitse numeroon + 45 3013 2737. Tekstiviesti maksaa normaalin kansainvälisen tekstiviestimaksun. Ohjaajat vastaavat kysymyksiin ensimmäisinä päivinä 5.11. jälkeen, ja vastaukset ovat näkyvissä elokuvan nettisivuilla www.1989thefilm.com sekä Facebook-sivulla https://www.facebook.com/picnicaborder.

Lataa 1989-applikaatio ja osallistu muurin murtamiseen!

Lataamalla 1989-applikaation voit auttaa murtamaan virtuaalista muuria ja tavata muut eurooppalaiset, jotka osallistuvat valtioiden rajat ylittävään esitykseen. Muurin murtamisen lisäksi applikaatiolla voi ilmoittaa sijaintinsa ja kirjoittaa viestejä, jotka ilmaantuvat valkokankaille tapahtumaan osallistuvissa teattereissa. Suomessa elokuvan 1989 näytös järjestetään aikaeroista johtuen kahta tuntia muita maita aiemmin, joten applikaation viestit eivät näy Helsingin näytöksessä. Appin lataamalla voi kuitenkin olla mukana yhteiseurooppalaisessa hengessä, ilmoittaa sijaintinsa, ja osallistua keskusteluun. 1989-applikaatio löytyy App Storesta hakusanalla ”1989”.

Applikaatiota sponsoroi Nordisk Film & TV Fond.

Yle Dokumenttiprojekti esittää elokuvan 10.11. nimellä Kun muuri murtui,  ja se on nähtävissä Yle Areenassa 5.11. alkaen.

[like]

 

ylelogo_2012_pos_rgb